logo1

 

zdraví není všechno,
ale bez něj je všechno nic

pampelisky

Moje odpověď je ANO i NE. Podle mého názoru má tělo až neuvěřitelné samoléčící schopnosti a jídlo má v těle pouze tu úlohu, že slouží jako materiál zajišťující různé procesy v něm. K tomu poslouží jídlo syrové i vařené.

Rozdíl vidím v tom kolik jídlo po sobě v těle zanechá odpadu a tělo jím zaneprázdní. Vařená strava po sobě zanechává velké množství někdy i jedovatého odpadu. Tělo ho musí likvidovat nebo ho uložit do míst, kde nejméně škodí a ohrožuje. Organismus se tím zaměstná natolik, že už nemá prostor k tomu udržovat se ve  zdravém a vyrovnaném stavu.

Nízkotučná syrová strava poskytuje široký výběr kvalitních materiálů a zároveň je pro tělo velmi dobře zpracovatelná s minimálním odpadem. To je důvod proč se domnívám, že je pro samoléčení nejvhodnější.

V tom vidím ve smyslu léčení obrovský význam živé stravy.

sem 20140501 004