logo1

 

zdraví není všechno,
ale bez něj je všechno nic

pampelisky

orechy4Výzkum podložený vědeckými studiemi ukazuje, že 60 g vlašských ořechů denně potlačuje rakovinu mléčné žlázy a prostaty u zvířat.

Číst dál...

rakovina-stopBojujeme s rakovinou s recepty dr. Budwigové.

Číst dál...

S laskavým svolením www.osud.cz zde najdete přehled potravin a jak se chovají k našemu organismu. Většinou v současné době náš organismus trpí překyselení a zde najdete čeho se vyvarovat a naopak co vyhledávat.

Číst dál...

Občas se zadaří žaludku podat stravu, která mu nesedne. Člověku je zle, nemá náladu a hledá co s tím. Zde najdete pár nápadů.

Číst dál...

Je kyselá i sladká zároveň. Rozumí si s jahodami i citrusy, chutná je i s masem.

Číst dál...

Reveň vlnitá, známá také pod jménem reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum) či jen zkráceně rebarbora, má svůj domov v Asii.

Číst dál...

  • Přidávejte špetku kurkumy do každého dresinku na salát
  • Až budete jíst dušené zelí, posypte ho navrch kurkumou
  • Marinujte kuřecí prsíčka v citronovo -kurkumové marinádě
  • Přidejte kurkumu do rýže
  • Posypte kurkumou vaši porci pečených brambor
  • Smíchejte půl hrnečku olivového oleje s lžičkou kurkumy a použijte to místo másla na pomazání kukuřice
  • Přidejte trochu kurkumy do čočkové polévky
  • Kurkumu přimíchejte do míchaných vajíček
  • Když dusíte cibulku, přidejte kurkumu pro ozvláštnění chuti
  • Kurkumou ochuťte dušený květák

 

Šípkový sirup se rozmíchá ve sklenici vody, nebo se přidá do vlažného čaje. Lze jej užívat samozřejmě i samotný. Lze jej použít na doplnění vitaminu C v prevenci a léčbě onemocnění.

Číst dál...

V době chřipek či prochlazení přijde k chuti čaj z kořene zázvoru, který prohřeje organizmus.

Číst dál...

Plody rakytníku obsahují důležité vitamíny C, A, D, F, K a skupiny B, rutin, flavonoidy. Dále obsahují pektin, silici, třísloviny, organické kyseliny, oleje a minerály a mnoha dalších prospěšných látek.

Číst dál...