logo1

 

zdraví není všechno,
ale bez něj je všechno nic

pampelisky

Zelený čaj je původní přírodní potravina, účinná v boji proti určitým onemocněním a pomáhá předcházet zdravotním obtížím jako jsou oslabení imunitního systému, zánětům dutiny ústní a břišní, srdečním chorobám a vysokému krevnímu tlaku, snižuje hladinu cholesterolu i cukru, příznivě působí na pleť a kožní onemocnění. Zabraňuje tvorbě ledvinových kamenů a kolikám.

Za svoje příznivé účinky na organizmus vděčí zelený čaj způsobu zpracování. Na rozdíl od černého čaje v něm neproběhne úplná fermentace, tudíž v něm zůstávají polyfenoly vitamíny a flavonoidy. Vše co v organizmu působí jako antioxidanty. Ty mimo jiné pomáhjí i při boji s rakovinným bujením.

Zelený čaj působí také jako přírodní antacidum bez vedlejších účinků. Na rozdíl od černého čaje, který může citlivý žaludek podráždit, zelený čaj pomáhá při pálení žáhy a gastroesofageálním refluxu. Čaj ale může obsahovat kofein (v černém čaji je ho víc), takže větší množství naopak reflux může zhoršit.

V parných dnech zelený čaj napomáhá snižování tělesné teploty, na rozdíl od čaje černého, který zahřívá a jeho pití je vhodnější v zimě.